Ontmoetingen, overpeinzingen en lol
Plaatsbewijs, een lopend onderzoek van het verschijnsel 'plek'. Mijn manier van kijken naar landschap, omgeving. Je kunt dit vouwvel met verhalen, mooie foto's en prikkelende terzijdes nu in de bus krijgen door:

1) zich in te schrijven voor mijn nieuwsbrief (hiernaast of onder),

2) mij gewoon te mailen met uw naam en postadres. 

Want wie wordt er nou niet doodmoe van het 'schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang ons gratis e-book'. Plaatsbewijs is NIET digitaal, niet nuttig en wel leuk om te lezen of weg te geven (bestel er gewoon wat extra).

Plaatsbewijs 5 (nieuwjaar 2017): Autonieuw
Landschap is onervaarbaar vanuit de auto, maar autolandschap levert dan weer een heel intense ervaring op, mits bekeken onder rare omstandigheden. Wildernis hoeft geen natuur te zijn, en heel moderne auto's kunnen je het schaamrood op de kaken geven.

 IMG 0944

Plaatsbewijs 5 

 

Plaatsbewijs 4 (half mei 2016): Lokaal
Daar loop je dan met jouw door opvoeding, vooroordelen en filmcultuur bepaalde blik. Ik zei to mezelf "wordt wakker en zie het lokale!". 

plaatsbewijs4 2 

plaatsbewijs4 1

plaatsbewijs4 3

 

Plaatsbewijs 3 (zeldzaam, maar vraag er naar): Kersteditie
Deze Kerst gaat Plaatsbewijs heel toepasselijk over de geboorte van een plek. Ik strijk neer op een zompig stukje Duits bos, word bezocht door een storm, maar raak toch gehecht aan die on-plek.

plaatsbewijs3 IMG 9078

plaatsbewijs3 IMG 9079

Plaatsbewijs 2 (verkrijgbaar): De stad in
Alles wat mensen overslaan onderweg van de mooie natuur naar het mooie stadshart. Volkstuintjes, Red Bull-parkjes, autosloperijen, schotelantennewijken, vliegvelden en ziekenhuizen.

plaatsbewijs2 bolognaIMG 6078

Plaatsbewijs 1: Industrie
De reeks wordt geopend met een van de klootzakjes onder de landschappen: industrie. Ja, het is niet gauw mooi, het is vuil en ontoegankelijk. Nee, dat is geen reden om niet gewoon goed te gaan kijken.
Voorzijde: onderweg naar Rome beleefde ik een enerverende ochtend in het zicht van de polymeerfabriek bij Wesseling, Duitsland.
Achterzijde: pas op! De brute gestalte van een staalfabriek maakt de hekkenklimmer in ons wakker.

plaatsbewijs blog1200x800 DSC0023IMG 8591

 

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Bel me gerust, of vraag me per mail om meer informatie.

Dit blog geeft mijn eigen mening weer, er wordt op geen enkele manier voor betaald.

Terug naar overzicht...