Landschap, ik kan er niet over ophouden. Het is gelaagd, historisch, je kunt er in leven, in lopen. Het is dynamisch, eigentijds, esthetisch of lelijk. In Nederland is het van Wereldklasse. Dus toen ik hoorde dat men in Nederland Nationale Parken van wereldklasse wilde hebben, moest ik daar wel op reageren.

Inmiddels kan ik nog scherper zijn en voel ik het 'verkiezen' van 'natuur' als het aan de macht helpen van 'consumenten-mooi': de massa heeft een natuurbeeld dat een samenraapsel is van schoolplaten, Hollywood en Barbapappa Redt De Dieren. Daar naar handelen is een heel slecht plan, je helpt kwetsbare natuur, die ecologisch belangrijk is maar niet kan rekenen op volkse waardering, er niet mee. En als het tegenzit worden waardevolle landschappen, waarmee mensen een band hebben, uitgewist door anonieme namaak-wildernis, die nog duur is ook.

Afijn, lees het krantenartikel hier:

van-der-veen-opinie-Trouw-7-april.pdf

Meer weten over dit onderwerp? Bel me gerust, of vraag me per mail om meer informatie.

Dit blog geeft mijn eigen mening weer, er wordt op geen enkele manier voor betaald.

Terug naar overzicht...